KUDZU

feb 6, 2014

Kudzu (Pueraria lobata) főleg ázsiai országokban növő kúszónövény. Gyorsan növekszik, naponta kb. 30 centit nő.
Jellemzői a nagy levelek, és az erősen illatozó virágok. Gyógyászatban is használt, keményítőben gazdag növény.
A makrobiotikában a kudzut sűrítésre és gyógyitalok készítésére használjuk. Sajnálatos módon kevesen ismerik, rendkívül jó kiegészítő alapanyag lenne a gluténmentes étrendben is.

Kudzu

Rendszeres fogyasztása az étrendben segít: az alkoholfüggőségben szenvedőknek, az ital utáni vágy csökkentésében és a függőségtől való megszabadulásában.
Jelentősen csökkenti a cigaretta utáni vágyat, segít leszokni a dohányzásról.
Erősíti az idegrendszert, méregteleníti a belső szerveket különösen a máját.
Jótékony hatást fejt ki a vastagbélben.
Pozitívan befolyásolja a szerotonin és dopamintermelést az agyban, javítja a kedélyállapotot.
Erőt ad, javítja a közérzetet. Szóval itt az idő megismerkedni vele, és bátran használni.

Kapcsolódó cikkek

Címkék

Oszd meg másokkal!

1 hozzászólás

  1. Szűgyi Ibolya

    Kedves Judit!

    Eddig nem hallottam erről a kúszónövényről.
    Hála Önnek hogy segít eligazodnom a makrobiotikában!
    Kuzura nagy szükségem van.
    Üdvözlettel Ibolya

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?