Szezámmagos brokkoli

márc 1, 2013

Egyszerű, mégis nagyszerű brokkolis étel. A varázsát szerintem az adja, hogy a rizsszirup édes íze mellett élvezhetjük a fokhagyma illetve gyömbér erős, mégis kellemes izét.
Ami tovább fokozza az élményeket az a játék a ropogós szezámmaggal.

Aki szigorúbb diétát követ a fokhagymát esetleg gyömbért kihagyhatja.

szezámos brokkoli

 

Hozzávalók:

  • 4 pohár brokkoli (kis darabokra szedjük szét)
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál barnarizs szirup
  • 1 teáskanál kuzu, kis hideg vízben feloldva
  • 1 evőkanál pirított szezámmag

 

Elkészítés:

  1. Forrásban lévő vízben főzzük a brokkolit pár percig, majd szűrjük le és tegyük félre.
  2. A reszelt fokhagymát és gyömbért kis olajon pirítsuk meg vigyázva, hogy ne égjen oda majd adjunk hozzá egy kis vizet, szóját és a rizsszirupot.
  3. A forrásban lévő szószhoz adjuk hozzá a kuzut és öntsük rá a brokkolira.
  4. Az így elkészült finomságot szórjuk meg a pirított szezámmaggal.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

1 hozzászólás

  1. Nagy Ferencné

    Magam is kedvelem és fogyasztom is biokészítésű ételeket.Nekem a melanomával kell küzdenem,egyenlőre sikerült. Minden ami csak jó azt megadom magamnak és családomnak. Láttam a Gasztro angyal műsort és ezért kerestem fel ezt az oldalt.
    Köszönöm a lehetőséget, további nagyon jó egészséget eredményes munkát:
    Nagy Ferencné

    UI: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?