Szezámmagos brokkoli
Egyszerű, mégis nagyszerű brokkolis étel. A varázsát szerintem az adja, hogy a rizsszirup édes íze mellett élvezhetjük a fokhagyma illetve gyömbér erős, mégis kellemes izét.
Ami tovább fokozza az élményeket az a játék a ropogós szezámmaggal.
Aki szigorúbb diétát követ a fokhagymát esetleg gyömbért kihagyhatja.
Hozzávalók:
- 4 pohár brokkoli (kis darabokra szedjük szét)
- 1 evőkanál pirított szezámolaj
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 teáskanál reszelt fokhagyma
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál barnarizs szirup
- 1 teáskanál kuzu, kis hideg vízben feloldva
- 1 evőkanál pirított szezámmag
Elkészítés:
- Forrásban lévő vízben főzzük a brokkolit pár percig, majd szűrjük le és tegyük félre.
- A reszelt fokhagymát és gyömbért kis olajon pirítsuk meg vigyázva, hogy ne égjen oda majd adjunk hozzá egy kis vizet, szóját és a rizsszirupot.
- A forrásban lévő szószhoz adjuk hozzá a kuzut és öntsük rá a brokkolira.
- Az így elkészült finomságot szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
Magam is kedvelem és fogyasztom is biokészítésű ételeket.Nekem a melanomával kell küzdenem,egyenlőre sikerült. Minden ami csak jó azt megadom magamnak és családomnak. Láttam a Gasztro angyal műsort és ezért kerestem fel ezt az oldalt.
Köszönöm a lehetőséget, további nagyon jó egészséget eredményes munkát:
Nagy Ferencné
UI: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!