Sült daikon shiitakéval

feb 27, 2013

Sokszor kérdezték már tőlem, hogy a daikont, jégcsapretket hogyan szoktam főzés során használni a leveseken kívül. Szerintem az egyik legfinomabb elkészítési módszer, ha pirított szezámolajon megsütjük a daikont majd shiitake gombával ízesítjük.
Nyersen a daikonnak elég erős íze van ám a főzés során ez az íz egyre kellemesebb lesz, inkább édes ízeket fog átadni.
Érdemes a daikon zöldjét is felhasználni, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyük az ételünket.

Sült daikon shiitake gombával

 

Hozzávalók:

  • 1 közepes jégcsapretek, zöldjével együtt
  • 2-3 szárított shiitake gomba, áztatás után vékony szeletekre vágva
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • sütés során opcionálisan hozzá adhatunk egy kis mirint is
  • 1 teáskanál kuzu kis vízben feloldva

 

Elkészítése:

  1. Vágjuk le a daikon zöldjét, majd a daikont szeleteljük másfél centiméter vastagra, majd süssük addig, míg aranybarna nem lesz mindkét oldala
  2. Blancholjuk meg a daikon zöldjét majd aprítsuk apró darabokra
  3. A felszeletelt daikont az áztató lével együtt adjuk a daikonhoz majd öntsünk hozzá fél pohár vizet. Főzzük tíz percig, egészen addig míg a daikon nem lesz puhább.
  4. Ha a ráöntött vízmennyiség elfőtt, adjunk hozzá még egy pici vizet, majd adjuk hozzá a szóját illetve mirint és végül a kuzut, hogy egy kicsit sűrűbb legyen a szósz. A végén kis mennyiségben szórjunk a daikon szeletekre a megblancholt zöld részt

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

1 hozzászólás

  1. Gabriella

    Kedves Gábor!

    Nagyon ízletes receptnek tűnik!
    Vajon fehér misoval milyen ízkombinációt lehetne elérni?

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?