Savanyúság

márc 9, 2012

 

Hozzávalók:

Tetszés szerint használhatunk: sárgarépát, karfiolt, hagymát, uborkát, retket, brokkolit, zellert, céklát.
1 l víz
30gr só

Elkészítés:

Vágjuk fel a zöldségeket kis darabokra és tegyük őket üvegbe.

Töltsük meg az üveget vízzel, hogy teljesen elfedje a zöldségeket.

Adjunk hozzá sót, zárjuk le és jól rázzuk össze, hogy a só feloldódjon.

Nyissuk ki az üveget, és csak lazán tegyük rá a fedelét.

Tartsuk egy sötét, száraz, hűvös helyen kb. 5 napig.

Mikor kész, zárjuk le teljesen az üveget, és hűtőszekrényben tároljuk.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

3 Hozzászólás

  1. maya;O))

    Kedves Judit!
    Epp a napokban keszitettem savanyusagot vekonyra szeletelt honapos retekböl,es egy külön üvegben zöld spargabol,amikhez vizet es UME SU-t
    tettem 2:1 aranyban.
    Az üvegeket 2 napig szobahömersekleten hagytam,most epp a hütöben vannak.
    Nagyon finom es gyors savanyusag!

    Tofu receptjeitek nem lesznek???
    A tempeh recept nagyon jol hangzik!
    Örülök,hogy rabukkantam az oldalra!
    Üdv.
    Maya

  2. Szűgyi Ibolya

    Kedves Judit!
    Köszönöm az eddigi recepteket!
    A savanyúság nagyon tetszik ki fogom próbálni.
    Engem is érdekelnek a tofu receptek és a tempeh
    recept,mert erről még nem hallottam.
    Előre is köszönet!
    Üdv.
    Ibolya

  3. Szűgyi Ibolya

    Kedves Judit!
    Mivel nem értettem miért küldte ugyanazt a receptet,nagyon sajnálom,de nincs rendjén.
    Nem vagyok jól,és belefáradtam a főzésbe,maradok a megszokottnál.
    Köszönöm az eddigi fáradságát!
    Lehet egy nap ha jól leszek,és más lesz a véleményem jelentkezem.
    Feladtam!!!
    Üdvözlettel ibolya

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?