Rozs elkészítése

jan 14, 2014

rozs

  • 1 csésze rozs
  • 1 ¼ – 1 ½ csésze forrásvíz
  • egy csipet tengeri só

A szokásos módon kuktafazékban megfőzzük. Ha nem így készítjük, 2 csésze vizet használjunk.

Megjegyzés: Mivel a rozs kemény, és erőteljes rágást igényel, általában más gabonafélékkel keverjük, illetve lisztformában rozskenyérként fogyasztjuk. Ízletes, de erős rágást igénylő ételt főzhetünk, ha 1 rész rozshoz 3 rész barna rizst keverünk. Hogy könnyebben emészthető legyen, a rozsot főzés előtt pár perccel száraz serpenyőben néhány percig pirítjuk.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?