Rövid érlelésű retek savanyúság

dec 5, 2013

A savanyúság a makrobiotika számára sem ismeretlen. Egyik gyakran előforduló savanyúságként használt alapanyag a daikon, más néven jégcsapretek.

  • 2 csomag retek
  • 1 db 3 dl-es üveg
  • 2 ek. ume-su /ez lehet paszta/
  • 1 tk. só

1. Vágjuk négy felé a retket, és helyezzük az üvegbe.
2. Adjuk hozzá a sót, és az ume-sut és töltsük fel vízzel.
3. Takarjuk le  egy fedővel, de ne zárjuk le szorosan!
4. Tegyük egy sötét, száraz, hűvös helyre legalább 24 órára
5. Amikor kész, tegyük hűtőbe.

Hogyan készül a savanyúság daikonból?

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?