Rizsgolyó

márc 11, 2013

A sushin kívül érdemes rizsgolyót is csomagolni az utazásra felnőttek illetve gyerekek számára, hogy biztosítsuk a megfelelő energia bevitelt a hosszú nap során.

rizslabda

Hozzávalók:

  • ¾ pohár barna rizs
  • ¼ pohár édes rizs
  • 1 ½ pohár víz
  • csipetnyi tengeri só
  • 1 pohár barna szezámmag
  • 1 teáskanál tengeri só

Elkészítés:

Az edényben főzött barna rizsből nem formálható megfelelő golyó forma, így érdemes a rizst kuktában elkészíteni.
Mossuk, át többször a barna rizst majd tegyük a kuktába a rizst, sót és vizet. Zárjuk le a kuktát majd közepes lángon melegítsük, egészen addig, míg halk sziszegő hangot nem hallunk.
Ezek után, tegyük, takarékra majd főzzük 35-40 percig.
A 40 perc letelte után, hagyjuk kihűlni, így a nyomás is csökken a kuktában. A megfőtt rizst hűtsük szobahőmérsékletűre, mielőtt labdákat formálunk belőle.

Áztassuk be a szezámmagot majd szűrjük át egy szűrőn, majd tegyük a magokat egy serpenyőbe és közepes lángon pirítsuk addig, míg nem áraszt kellemes illatot a szezámmag illetve, nem púposodnak fel a kis szemek
Ezek után, suribachiban őröljük meg a szezámmagot a sóval.

1/3 pohárnyi szezámmagot terítsünk szét egy tálcán, majd enyhén vizezzük be a kezünket és egy kisebb adag rizst vegyünk a kezünkbe. A kezünkbe vett rizsből formáljunk kis golyó formákat, pingpong labda nagyságúakat.

Az így elkészült rizslabdák 5-6 napig eltarthatóak hűtőben!

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?