Puhára főtt rizs misoval

jún 23, 2011

Újabb makrobiotikus étel, mely segít a méregtelenítésben, egyszerű, de nagyszerű!

Hozzávalók:

  • 2 db shiitake gomba, 7-10 percre hideg vízbe áztatva, tönkjét eltávolítva, kockára vágva
  • 5 csésze víz
  • 1 csésze főtt barna rizs
  • 1 csésze zeller, kockára vágva
  • 1/2 -1 kávéskanál árpa miso püré minden csésze rizshez
  • 1/4 csésze újhagyma, szeletelve

Elkészítés:


Tegyük a shitake gombát, a vizet, a rizst és a zellert egy fazékba, forraljuk fel, majd fedjük le és tegyünk alá egy főzőlapot. Főzzük kis láng fölött, lassú tűzön egész éjszakán keresztül. Reggel adjuk hozzá az árpa miso pürét (ízlés szerint) és főzzük lassú tűzön még pár percig. Külön tálkákba téve, újhagyma szeletekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Ha időt szeretnénk spórolni, főzzük kuktában 30 percig. Ízesítsük misoval és főzzük tovább pár percig.

Kapcsolódó cikkek

Címkék

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?