Puhára főtt rizs umeboshi szilvával

ápr 10, 2011

Az umeboshi és barna rizs csodálatos ereje egy makrobiotika ételben ötvözve…

Hozzávalók:

  • 1 csésze barna rizs 5 csésze víz
  • 1/2 – 1 db umeboshi szilva
  • 1 db nori alga levél
  • mogyoróhagyma, felszeletelve

Elkészítés:

Tegyük a megmosott rizst a vízzel és az umeboshi szilvával egy kuktába és fedő alatt, közepesen alacsony lángon hozzuk fokozatosan nyomás alá. Ha megnőtt a nyomás, tegyünk alá egy főzőlapot és főzzük 50 percig.

A tűzről levéve hagyjuk, hogy a nyomás teljesen lecsökkenjen. Ha már nincs nyomás alatt, vegyük le a fedőt és tegyük a rizst külön tálkákba.

Pirítsunk meg egy nori alga levelet és vágjuk 5 cm hosszú és 1/2 cm széles csíkokra.

Díszítsük a rizst mogyoróhagyma szeletekkel és néhány csík nori tengeri algával. Forrón tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek

Címkék

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?