Párolt Tofutekercs

feb 4, 2014

Tofu tekercs norilapban

  • 60 dkg tofu
  • 1/2 csésze reszelt sárgarépa
  • 1/2 hagyma, apró kockára vágva
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 4 nori lap
  • 1/2 teáskanál olaj

a hagymát sárgarépát megpároljuk
a tofut kézzel szétmorzsoljuk és összekeverjük a hagymás répával a petrezselyemmel, és a szójaszósszal
Ezt a keveréket kb. fél centi vastagon szétterítjük a nori lapon, a végén 4 centit hagyjunk szabadon, majd tekerjük fel
Óvatosan helyezzük a tekercseket párolóedénybe, az összeillesztéssel lefelé
Pároljuk 15 percig

Feltétlen le kell hűteni, mert melegen nem lehet szeletelni.

Vágjuk fel 1,5 cm-es darabokra.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

1 hozzászólás

  1. Szűgyi Ibolya

    Kedves Judit!
    Ez a tofutekercs finom lehet,ki fogom próbálni!
    Köszönöm!
    Üdvözlettel Ibolya

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?