Makrós krumplipüré

márc 1, 2013

Makrós krumplipüré - kölessel és karfiollal

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál szezám vagy napraforgó olaj
  • 1 közepes méretű hagyma, apró kockára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár köles
  • 2 pohár karfiol, apróbb darabokra vágva
  • 2-3 csipet só
  • 3 pohár víz
  • + tálaláshoz apróra szeletelt friss, petrezselyem
  • +Alkalmanként hozzá adhatunk 1 evőkanál shiro misot is

 

Elkészítés:

  1. Közepes serpenyőben pirítsuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát, 1—2 percig. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, takarjuk le és hozzuk forrásba
  2. Mikor felforrt takarék lángon főzzük 25-30 percig.
  3. A főzés után burgonyatörővel, de akár kézi mixerrel is pürésíthetjük.
  4. Petrezselyemmel a tetején tálalhatjuk

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?