Makrós krumplipüré
Hozzávalók:
- 2 teáskanál szezám vagy napraforgó olaj
- 1 közepes méretű hagyma, apró kockára vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pohár köles
- 2 pohár karfiol, apróbb darabokra vágva
- 2-3 csipet só
- 3 pohár víz
- + tálaláshoz apróra szeletelt friss, petrezselyem
- +Alkalmanként hozzá adhatunk 1 evőkanál shiro misot is
Elkészítés:
- Közepes serpenyőben pirítsuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát, 1—2 percig. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, takarjuk le és hozzuk forrásba
- Mikor felforrt takarék lángon főzzük 25-30 percig.
- A főzés után burgonyatörővel, de akár kézi mixerrel is pürésíthetjük.
- Petrezselyemmel a tetején tálalhatjuk