Lencse-dió paté

jan 28, 2014

lencsediopatemegoszt

  • 1 pohár zöldlencse
  • 3 pohár víz
  • 1 babérlevél
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 hagyma, felszeletelve
  • 6 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 evőkanál mirin
  • 1/2 pohár pirított dió
  • 1 evőkanál szárított, őrölt bazsalikom
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • Só és bors ízlés szerint

A vízhez adjuk hozzá a lencsét és a babérlevelet majd hozzuk forrásba

Ha felforrt, még főzzük 20 percig takarékon

Adjunk hozzá egy kis sót majd főzzük további 5 percig

Ha ezzel megvagyunk, az olajon pároljuk meg a fokhagymát valamint hagymát és adjuk hozzá a mirint

Turmixgépben vagy botmixerrel törjük össze a diót, adjuk hozzá a lencsét, hagymát, bazsalikomot és kakukkfüvet

Hűtsük le egy pár órára mielőtt fogyasztjuk

 

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?