Kukorica elkészítése

jan 14, 2014

A kukorica elkészítése

A kukorica a makrobiotikus étkezésben előszeretettel használt gabona, fogyasztása a nyári évszakban történik. Az alábbi receptben bemutatjuk, hogy hogyan lehet elkészíteni a kukoricát.

A friss kukoricát gőzöléssel vagy 10 perces főzéssel készítsük el, melyet aztán kevés umeboshi szilvával ízesíthetünk.

Megjegyzés: A keresztezés és a rovarirtók erőteljes használata miatt a mai kukorica kevésbé erősítő hatású, mint az indiánok eredeti kukoricája. Ha lehetséges, fogyasszunk nem vegyszerezett és hagyományosan beporzott változatokat.

A kukoricából tésztát süthetünk (pl. tortillát) és sok más ízletes, hagyományos eredeti amerikai ételt készíthetünk belőle. Lisztet is őrölnek belőle olyan ételekhez, mint a polenta vagy a kukoricakenyér stb.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?