Kukicsa vagy Bancsa tea

feb 10, 2011

Kijelenthetem, hogy ez a tea a makrobiotika alapvető itala! Minden étkezés után és étkezések között is fogyasztható!

Mostanában a hazai piacon, főleg bio boltokban könnyen beszerezhető ez a teafajta. Elkészítése igen egyszerű, valamint a termékek hátoldalán is feltüntetik az elkészítési módot.

Azonban érdemes az ágakat serpenyőben 2-3 percig pirítani. Fontos, hogy állandóan rázogassuk, illetve keverjük mivel könnyen odaéghet! Teafőzéshez használjunk körülbelül 1.5 liter vizet és 2 evőkanál pirított tea ágat.

Forraljuk fel majd kisebb lángon főzzük pár percig. Fogyasztás előtt érdemes leszűrni a teát, mivel senki nem kedveli az ágakat a teában :)

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

1 hozzászólás

  1. G

    A Bancha nem egyenlő a kukichaval, és ebben a tekintetben kicsit félreérthető az írásod. A kukicha általában szárból, míg a bancha tealevélből készül. De a banchat nem úgy készítjük el mint a kukichat. :-) Egyébként nagyon jó, hogy valaki foglalkozik a kérdéssel!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?