Búza

dec 6, 2013

Búza elkészítése

  • 1 csésze búza
  • 1 ¼ – 1 ½ csésze forrásvíz
  • egy csipet tengeri só

A búzát kuktafazékban, a főtt barna rizs vagy a főtt rizs receptje szerint megfőzzük. A búzát általában tovább kell főzni, mint a rizst.

Megjegyzés: A teljes búzát nehéz megemészteni, ezért jól meg kell rágni. Hosszabb főzési időt is igényel. Ha főzés előtt 3-5 órával beáztatjuk a búzaszemeket, hamarabb megfő az étel és lágyabb, könnyebben emészthető lesz. Ízletes ételt kapunk, ha egy rész búzát 3 rész rizzsel vagy egyéb gabonafélével keverünk.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?