Borzaska süti

nov 29, 2013

Zabtejszín segítségével elkészített mogyorós sütemény.

  • 15 dkg mogyoró
  • 15 dkg dió
  • 3 csapott e.k. teljes őrlésű liszt
  • 3 e.k. zabtejszín
  • 1 dl rizs szirup
  • 1 nagy citrom

Előmelegíted a sütőt kb. 175 fokra, majd tégy 2 nagy sütőpapírt a tepsibe. Törd durvára a mogyorót és diót és szórd egy keverőtálba.

Add hozzá a lisztet, citrom héját majd kanalazd rá a tejszínt és rizs szirupot. Ha ez megvan fakanállal alaposan dolgozd össze és evőkanállal 4 cm átmérőjű halmokat rakunk a tepsire kb. 3 újnyi távolságra egymástól!

A sütési idő körülbelül 8-10 perc. Akkor szedjük le a süteményeket ha már azok teljesen kihűltek.

A süteményeket 8-10 per alatt megsütjük, csak ha kihűlt akkor szedjük ki a sütőpapírral kibélelt tepsiből.

Makrobiotikus borzaska süti

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?