Borzaska süti
Zabtejszín segítségével elkészített mogyorós sütemény.
- 15 dkg mogyoró
- 15 dkg dió
- 3 csapott e.k. teljes őrlésű liszt
- 3 e.k. zabtejszín
- 1 dl rizs szirup
- 1 nagy citrom
Előmelegíted a sütőt kb. 175 fokra, majd tégy 2 nagy sütőpapírt a tepsibe. Törd durvára a mogyorót és diót és szórd egy keverőtálba.
Add hozzá a lisztet, citrom héját majd kanalazd rá a tejszínt és rizs szirupot. Ha ez megvan fakanállal alaposan dolgozd össze és evőkanállal 4 cm átmérőjű halmokat rakunk a tepsire kb. 3 újnyi távolságra egymástól!
A sütési idő körülbelül 8-10 perc. Akkor szedjük le a süteményeket ha már azok teljesen kihűltek.
A süteményeket 8-10 per alatt megsütjük, csak ha kihűlt akkor szedjük ki a sütőpapírral kibélelt tepsiből.