Barnarizs-leves

jan 13, 2014

barnarizs leves

  • 2 csésze főtt barna rizs
  • 3 db sítake gomba
  • 1 db 7 cm hosszú kombu
  • ¼ csésze szárított zeller
  • kb. 1 liter forrásvíz
  • 1-2 evőkanál tamari szójaszósz

Tegyük a gombát és a kombut a liternyi vízbe és 2-3 percig forraljuk. Szedjük ki a gombát és a kombut, vágjuk föl vékony szeletekre vagy kis darabokra. Ezután rakjuk vissza a vízbe, adjuk hozzá a rizst és forraljuk fel. Kis lángon 30-40 percig főzzük. Tegyük a levesbe a zellert és még 5 percig főzzük. A tamari szójaszósszal is 5 percig főzzük, majd mogyoróhagymával tálaljuk.

Változat: Tehetünk hozzá misot is, úgy még jobb ízű lesz a levesünk.

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?