Barna rizs búzával

ápr 25, 2011

Alapvetően gyógyító és erősítő étel a makrobiotikában.  A búza képes rengeteg energiát adni szervezetünknek.

Hozzávalók:

  • 2 csésze barna rizs
  • 1/2 csésze búza (piros téli fajtájú), 6-8 órára beáztatva 3-31/2 csésze víz
  • egy csipetnyi tengeri só minden csésze gabonához

Elkészítés: Tegyük a megmosott rizst és a beáztatott búzát egy kuktába és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a vizet, de még ne sózzuk meg és ne tegyünk fedőt a kuktára. Főzzük kis lángon 15-20 percig, majd sózzuk meg és fedjük le. Állítsuk a lángot nagyra és növeljük a nyomást, majd amikor már nyomás alatt van, vegyük a lángot közepesen alacsonyra és tegyünk alá egy főzőlapot. Főzzük 50 percig. Ha már egyáltalán nincs nyomás alatt, vegyük le a fedőt és hagyjuk állni 4-5 percig, majd tegyük át egy fa tálba. Díszítsük petrezselyem levéllel vagy vízi tormával. Egy makrobiotikus embernek ez az étel igazán lágy és kiegyensúlyozott.

Kapcsolódó cikkek

Címkék

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?