Kuktában főtt barna rizs

jan 23, 2011

Megjegyzés: Igazán egyszerű, makrobiotika alapjait képző étel, ám sok embernek gondot okoz a főzése. Érdemes kuktában kipróbálni a főzését, megkönnyíti a dolgokat!

Hozzávalók:

  • 1 csésze (kb.: 1,8 dl) barna rizs
  • 1,5 csésze víz minden csésze barna rizshez
  • egy csipet tengeri só

Elkészítés:

A rizst érdemes többször megmosni míg a víz nem lesz zavaros amit leöntünk a rizsről. Ezek után kuktába tesszük, a felszínét elsimíthatjuk. Ezek után adjuk hozzá a vizet majd nagy lángon kezdjük el melegíteni és adjuk hozzá a tengeri sót. Mikor el kezd forrni tegyünk a kukta alá lángelosztót, majd vegyük a tüzet takarékra. Ezek után a kukta fedőt rátehetjük. Főzzük körülbelül 45-50 percig majd vegyük le a kuktát a lángról. FONTOS: ne nyissuk ki egyből a kuktát mivel a nyomás miatt a gőz azonnal kicsapna evvel sérülést okozva!

1 csésze nyers rizsből kb.: 2,5-3 csészényi főtt rizst kapunk. Főzhetünk egyszerre több adagot is mivel a hűtőben remekül eláll pár napig!

Kapcsolódó cikkek

Oszd meg másokkal!

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?