A fokhagyma pozitív hatásai
A fokhagyma gyógyhatása már régóta ismert különböző kezelések részeként.
Termesztése nem igényel különösebb odafigyelést, a legtöbb országban probléma nélkül termeszthető és nyersen vagy főzve fogyasztjuk.
Fogyasztása nem csak a nyers formára korlátozódik, őrölt illetve szárított formában is egyaránt beszerezhető.
A fokhagyma javasolt fogyasztása
Javasolt fogyasztási mennyisége felnőttek esetén 1 gerezd fokhagyma napi 2-3x míg gyermekek esetében fél gerezd naponta 1-2 alkalommal.
A fokhagyma súlygyarapodást idéz elő az anyaméhben fejlődő embrió esetében
A fokhagyma általánosságban erősíti az immunrendszer működését valamint hatásos lehet a légúti fertőzések illetve köhögés esetében. A téli évszakban a fokhagyma jelentősen támogatja, az immunrendszer működését segít védekezni a megfázás illetve influenza ellen.
Egy hagyományos gyógymód szerint a megfázás első jelénél egy gerezd fokhagymát mézbe mártva kell elfogyasztani, hogy elejét vegyük a megfázásnak.
A fokhagyma magas jód tartalommal rendelkezik, mely pozitív hatással van a pajzsmirigy-túlműködésre.
A skorbutot C vitaminnal valamint fokhagymával is kezelték, magas C-vitamin tartalma miatt.
A fokhagyma nem csak a vámpírok elűzésére alkalmas! Impotencia kezelésére több közösség is használja a fokhagymát.
Szív és érrendszeri betegségek kezelésére is kiváló választás a fokhagyma mivel segít feloldani a vérerek meszesedését.
Gombás illetve bakteriális nemi fertőzés esetén is jól használható gyógymódnak bizonyul. A fokhagyma összezúzása esetén allicin szabadul fel, melyet természetes antibiotikumként tartanak számon.
A fokhagyma nagyszerű forrása a B6 vitaminnak mely hozzájárul az egészséges immunrendszer működéshez valamint új sejtek termeléséhez. A B6 vitamin csökkenti a hangulatingadozást.
A fokhagyma rákmegelőző hatással is rendelkezik. Hólyag, prosztata, mell, vastagbél és gyomorrák zsugorodást mutatott a fokhagymával történő kezelés hatására.
A fokhagyma bizonyos mértékig kontrollálja az inzulinszintet a vérben, így segítve a diabétesz kontrollálását.
Forrás:
Natural Blaze