4G telefonsugárzás káros hatásai

feb 4, 2014

30 perc telefonálás már bőven elég az agykárosodáshoz!

4sugarzasmegosztas

Clinical Neurophysiology tanulmánya szerint sajnos nem hónapok és évek kellenek ahhoz, hogy a mobiltelefon sugárzása károsan befolyásolja az agysejteket. A mai telefonok, legfőképpen az új LTE sugárzást kibocsájtó 4G telefonok érik el ezt a negatív hatást.

A tanulmány alapját az a teszt adta, melyben 18 alany vett részt. A kutatók 30 percen keresztül 4G sugárzásnak tette ki az alanyok jobb fülét. Pusztán ennyi idő alatt jelentős változás volt kimutatható az agyi aktivitásukban.

A mérések alapjául az MRI vizsgálat szolgált, mely két fázisban történt meg, így egyszer a teszt elvégzése előtt majd után végezték a mérést. A teszt egyértelműen kimutatta, hogy mind a két agyfélteke érzékenyen reagált az LTE sugárzásra.

Természetesen, nem ez az első tanulmány a mobiltelefonok sugárzásával kapcsolatban, azonban ez az első olyan teszt, mely kifejezetten az LTE sugárzást kibocsájtó telefonok agyra gyakorolt hatását vizsgálta. 2013 márciusában, az USA-ban már több mint 91 millió előfizető rendelkezett LTE sugárzást kibocsájtó telefonnal.

Mit jelent a tanulmány során megállapított agyi reakció?

Egyelőre még a kutatók számára is rejtély, hogy pontosan milyen hatásokat válthat ki a sugárzás, azonban az előző tesztek eredményeképpen az egyszerű mobiltelefon sugárzás gyengíti a megtermékenyítő képességet, gyengíti a csontokat, sejtpusztulást okozhat, valamint agytumor is kialakulhat a sugárzás hatására!

A sugárzás hatásának csökkentése érdekében az alábbi óvintézkedéseket tehetjük:

• Kihangosító, fülhallgató használata

• Alvás közben ne legyen a közelünkben a telefon

Rohamosan fejlődő világunk, rengeteg új technikai vívmányt kínál nekünk, azonban sajnos előbb épül be az adott eszköz a mindennapjainkba, minthogy megismernénk a tényleges szervezetre gyakorolt hatását. Természetesen idő közben kiderülnek az esetleges negatív hatások, csak akkor már lehet, hogy késő.

Kapcsolódó cikkek

Címkék

Oszd meg másokkal!

1 hozzászólás

  1. Szűgyi Ibolya

    Kedves Judit!
    Kösz az információt!
    Maradok tisztelettel
    Ibolya

Hagyj üzenetet!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Tetszenek a cikkek?